Vara într-un caiet - Oana Ispir
20536
post-template-default,single,single-post,postid-20536,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Vara într-un caiet

Într-o seară de umplut şi golit rucsacul, în căutarea compoziţiei perfecte de vacanţă, am rămas ca de obicei cu aparatul foto lângă bagaj şi cu eterna întrebare – îl iau? Pachetul cu aparat, obiective şi încărcător are aceeaşi dimensiune cât toate hainele înghesuite pentru 4 zile. L-am înlocuit în ultimul moment cu un caiet cusut cu o zi înainte din câteva urme de hârtie bună. Mereu am plimbat un caiet cu scopul de a prinde orice idee, ca o plasă de prins peştişori aurii, doar cu ochiuri ceva mai mari – că văd că uneori mai scapă ideile ce nu au notate destule detalii.

Dar caietul de vară doar i-a luat locul aparatului foto cu succes.  Cred ca nu am mai desenat până acum cu scopul acesta, să adun amintiri, fără să dezvolt idei, fără compoziţii, fără a căuta vre-o legătură cu privitorul. Lucrurile adunate aici au sens numai pentru mine. Paginile caietului de vară au ajuns mult mai dense ca o fotografiile, şi nici nu a mai trebuit să imprim nimic ca să pot răsfoi călătoriile din august. (imaginile neprintate mereu eşuează pr vre-un mediu de stocare “să fie în siguranţă” unde cad în uitare)

acasaO vedere de la fereastra fostei mele camere din oraşul natal – cu căsuţe nou apărute pe dealurile din apropiere. Câteva plante din excursia pornită în jurul satului bunicii. Baticul preferat al lui buni, florile brodate de ea dintr-o cărticică ce o răsfoiam în copilărie – cu lână pe etamină, înconjurate de dantelă roşie de bumbac croşetată tot de ea. Soba construită de tata pentru buni cu cărămidă adusă din Bucureşti rămasă de la renovarea casei unde stăm acum – 3 lumi în soba asta nouă.

scan0003

O zi de baie pe malul Streiului, sub o salcie veche cu pisică. Căţel hiperactiv imposibil de prins în imagini, dar intimidat de pisică. Ciulini. Barză la vânătoare de broscuţe.

braso2

Două zile de Braşov cu tango, cafea, plimbări lungi, ploaie torenţială şi poveşti cu prieteni din facultate – totul în apropierea Pieţei SfatuluicolectieDouă colecţii – de mâncare de vacanţă şi de stâlpi de înaltă tensiune întâlniţi pe şosea.

Oana
Oana Ispir
contact@oanaispir.ro

artist & illustrator

No Comments

Post a Comment