Tango - Oana Ispir
20412
post-template-default,single,single-post,postid-20412,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Tango

2-ZILE2Am intrat în lumea tangoului timid prin 2007 vara, şi încet încet dansul a devenit a doua mea casă. În funcţie de perioada prin care treceam milonga era locul unde mă relaxam după o zi plină cu accente de absurd cotidian, sau locul unde mă agitam dupa o zi izolată într-un nou desen. Deşi a fost o prezenţă uriaşă în ultimii ani, nu am reuşit până acum să ilustrez tango-ul, m-am lovit mereu de zidul de clişee care gravitează în jurul lui. Mereu am avut senzaţia că ilustraţia funcţionează cu clişee (sigur întoarse pe toate părţile, sparte şi reasamblate dar dedesubt mereu un clişeu, ca mod a te asigura că ajunge la privitor tema despre care povestim) ori la tango, după o vreme, văzând că e atât de diferit înăuntru faţă de ce se vede dinafară aveam mereu senzaţia că desenez o păcăleală, că pornesc o poveste frumoasă pornind de la un fals. În călătoria mea de tango am găsit mereu paralele cu desenul, legături şi puncte comune pe care le găseşte până la urmă oricine se împarte între pasiuni, dar aşa, cu timpul, dansul a devenit un subiect tot mai intagibil fiind legat cu prea multe fire de mine ca să îl mai pot vedea în mare.

Anul acesta cred că am depăşit impasul, am găsit cea mai bună legătură – pot desenez/dansez fără să încerc să spun ceva –  doar cu totul şi cu libertate.

Oana
Oana Ispir
contact@oanaispir.ro

artist & illustrator

No Comments

Post a Comment