I ♥ paper - Oana Ispir
20434
post-template-default,single,single-post,postid-20434,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

I ♥ paper

_DSC0147

Happy, happy day!

M-am întors de la Hanul cu Tei cu o recoltă bogată. Un bloc de hârtie de acuarelă de 50 de coli A3 la care visam de multă vreme şi un jurnal cu hârtie frumoasă foc peste care am dat la un anticariat. Numai bun de caiet de schiţe. Cum erau mai multe în vitrină la un preţ destul de acceptabil mă hotărâsem să le iau pe toate dar am rezistat eroic până la primul magazin de materiale de pictură.

Ştiu că am o slăbiciune pentru hârtie, am coli colorate pe care le păstrez din liceu, de prima dată de când am dat peste hârtie frumoasă. Doar mă uit la ele din când în când. De atunci am adunat cartoane colorate sau cu texturi, hârtie de orez, hârtie manuală, hârtie pentru acuarelă, hârtie de ambalaj şi bineînţeles orice hârtie de revistă care îmi părea folosibilă. Hârtia mea preferată a dispărut. Era românească, se numea Letea, o foloseam la şcoală la gravură. Acum lucrez cel mai des pe blocuri Canson de 160g dacă e un desen uscat – ieftin, bun şi se găseşte pe tate drumurile – şi pe Fabriano Academia de 200g dacă folosesc apă. De azi încerc marea cu degetul – Daler Rowney de 300g ca să pot arunca câtă apă vreau pe foaie.

 

_DSC0149 _DSC0151-(2)

 

Apoi mi-am dat seama că tehnicile mele preferate de ilustrare sunt un omagiu hârtiei. În acuarelă uneori uit subiectul şi ma pierd dirijând firicele de apă printre dealuri de celuloză. Iar colajul e până la urmă hârtie desenată cu hârtie peste hârtie – un Sandwich Mare de Hârtie!

 

_DSC0158 _DSC0159-(2)

 

Surse de hârtie:

  • pe Calea Grivitei Colorit / Profi Art / Mustash – peste drum de Facultatea de Arte Decorative (plus un magazin mititel Rembrandt student în incinta Facultăţii, chiar după poartă)
  • în centrul vechi, pe strada Hanul cu Tei – multe şi mărunte – Rembrandt in mai multe magazine tematice hârtie şi cartoane pe alese pentru toate buzunarele, un mic UAP de unde iau hârtie Daler Rowney faină foc şi tuşuri de toate felurile, Andreea Art cred că încearcă să aducă numai hârtie accesibilă şi altele.
  • la Lidl 🙂 odată pe an, când începe şcoala – bloc de cartoane colorate A4, 25 de culori, 135g, 50 de pagini – Yam

Nici un magazin online, nu pot cumpăra hârtie fără pipăială.

 

 

Tags:
,
Oana
Oana Ispir
contact@oanaispir.ro

artist & illustrator

3 Comments

Post a Comment